Els Castellers de la Vila participen en la campanya. Foto: Twitter (@cvg_cat)

El Banc de Sang i Teixits, els Castellers de la Vila de Gràcia i la Salle Gràcia, amb el suport d’altres entitats gracienques, organitzen avui de quatre a vuit de la tarda i demà de deu del matí a dues del migdia, una nova edició de la campanya especial de donació de sang ‘Sang Blava’.

Enguany la campanya, a diferència dels quatre anys anteriors on es feia una sola jornada, ha doblat esforços i recursos. Avui les donacions es podran fer a la Salle Gràcia i demà a Can Musons. Des de l’organització esperen millorar amb escreix les xifres de l’any passat, quan es van aconseguir 94 donacions i 14 intents.

UN ACTE NECESSARI
L’acte de donar sang és molt important, ja que a Catalunya cada dia es necessiten 1.000 donacions. Cada dia, tots els hospitals i clíniques del país necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d’intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions. Malgrat els avenços mèdics i tecnològics, ara mateix la sang només es pot obtenir de les donacions altruistes de les persones.