Als veïns els preocupa l’estat de les cases i el jardí. Foto: Salvem l’Alzina

L’Ajuntament ja ha donat llum verda a la construcció d’una quinzena de pisos socials a les casetes del carrer Encarnació, que finalment no acolliran una escola bressol que sí que es farà al mateix carrer, concretament al número 61. També està previst que als baixos de les cases s’hi faci un equipament veïnal.

El projecte entra ara en la fase on caldrà la seva aprovació al Ple de l’Ajuntament, al mateix temps que en paral·lel s’haurà de redactar un disseny dels habitatges que no serà senzill per la mida de les cases.

PROCÉS PARTICIPATIU
Des de la plataforma Salvem l’Alzina, que el 2018 va posar en marxa la lluita per salvar les cases, valoren positivament el pas endavant fet per a la construcció dels pisos socials. Tot i això, remarquen que el seu suport al consistori està condicionat a diferents punts: que l’espai de les casetes i de l’alzina sigui “de propietat i ús públic”, que es respecti la volumetria dels edificis antics en el nou projecte per preservar l’arbre i el jardí, que de seguida que l’equipament dels baixos sigui de propietat municipal comenci la gestió veïnal del jardí i que l’expropiació vagi acompanyada d’un procés participatiu per definir l’equipament. També demanen la participació veïnal en l’elaboració dels projectes arquitectònics de l’edifici i el jardí i en el jurat que els escollirà.