Foto: Salvem l’Alzina

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat avui el Pla especial de protecció del patrimoni historicoartístic de diferents zones de Gràcia. Al nou catàleg patrimonial hi entren 462 parcel·les noves, cosa que vol dir que es dupliquen les que tenen algun tipus de protecció i es passa de 564 a 1.026. Una de les noves proteccions aprovades beneficia les casetes del carrer de l’Encarnació.

El nou pla també estipula els criteris per preservar les propietats i fa que sigui obligatori mantenir els patis i jardins de totes les finques catalogades. En aquest sentit, s’ha creat el nou conjunt de la Vila de Gràcia per salvaguardar la fisonomia original de 398 edificacions construïdes no més tard del 1932.

Formen part d’aquest nou pla especial la Vila i part de la Salut, Vallcarca i els Penitents, el Camp d’en Grassot i Gràcia Nova. Abasta una superfície de 218 hectàrees del conjunt del districte, que inclouen 5.188 parcel·les. En el cas de la Vila, reuneix la major part del teixit històric del nucli antic, en una zona delimitada per la Via Augusta, l’avinguda de la Riera de Cassoles, la Travessera de Dalt, els carrers de l’Escorial, Bailèn i Còrsega i l’avinguda de la Diagonal.