Jugar a fer d’arqueòlegs i acabar fent una troballa real. Això és el que els ha passat a un grup de nens i nenes de P5 de l’Escola Baldiri Reixac. Mentre excavaven a la sorra del pati, en el recinte del Parc Güell, van trobar el peu d’una columna gaudiniana que encara conserva el típic trencadís de Gaudí.
Els nens van avisar les professores, que de seguida van veure que es tractava d’una descoberta important. És per això que van alertar de la troballa i ràpidament arqueòlegs i experts en patrimoni del Parc Güell van anar-la a visitar.
Segons el centre, des d’un primer moment els experts van assegurar que es tracta d’una columna original de Gaudí. En aquest sentit, Patrimoni Històric de Barcelona afegeix que probablement l’artista utilitzava el pati de l’escola com a laboratori de proves per després escollir les peces que més li agradaven i incorporar-les al Parc Güell.
Ambdues entitats no són partidàries de retirar la columna de l’escola, ja que forma part del patrimoni històric del Parc Güell. I és que l’Escola Baldiri Reixac utilitza la Casa del Comte Güell, dissenyada pel mateix Gaudí.
El centre explica que la seva voluntat és fer més visible la columna. De moment, la troballa no s’ha mogut de lloc, si bé s’ha envoltat d’un cordó protector.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram