Una de les residències d’estudiants del districte. Foto: Google Maps

El plenari del Districte va aprovar per unanimitat el passat dimarts 2 de desembre una proposta del PSC que demana la creació d’un registre d’usuaris de les residències d’estudiants per tal de poder controlar millor la gent que s’hi allotja.

Segons va informar La Vanguardia, la iniciativa pretén aconseguir que aquest tipus de residències que hi ha al districte no es converteixin en albergs juvenils o en allotjaments turístics, tal com han denunciat en més d’una ocasió algunes associacions de veïns. Tot i això, perquè prosperi aquesta iniciativa, caldria el vistiplau de la Generalitat, que és qui té competències en aquesta matèria. El registre serviria per tenir constància del nom, la nacionalitat, quants dies s’allotjaria i la matrícula d’estudiant del client.

EL PROCÉS PARTICIPATIU
D’altra banda, el procés participatiu que duen a terme conjuntament el Districte i la plataforma Gràcia cap a on vas? segueix el seu camí. El passat dimecres 3 de desembre es va celebrar el primer taller participatiu -el de Grassot i Gràcia Nova- dels cinc que se celebraran durant aquest mes i que formen part de la nova fase del procés participatiu, després que durant el novembre es fes difusió del procés a través de carretons informatius al carrer, contactes amb les entitats i col·lectius i amb tres itineraris per conèixer millor el districte.

Els tallers estan oberts a totes les persones que viuen o treballen al barri. Només cal presentar-se al lloc de convocatòria en el dia i hora anunciat.