Una imatge recent del Park Güell. Foto: Districte

L’Ajuntament va presentar la setmana passada el pla que ha dissenyat per transformar la realitat actual del Park Güell, que comptarà amb un pressupost de 24,8 milions d’euros fins al 2022. L’objectiu és clar: “Recuperar el Park Güell per als ciutadans i, al mateix temps, reduir la massificació turística del parc”.

Durant la presentació del projecte, la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, va afirmar que el parc, té “dos problemes que es retroalimenten”. Un és la massificació turística i l’altra és l’exclusió dels veïns, va explicar Sanz. Per revertir aquesta situació l’Ajuntament vol facilitar els tràmits que ara han de fer els barcelonins per entrar gratis al parc, programar actes, una disminució “radical” de la promoció turística i aconseguir que no sigui tan fàcil per als turistes pujar des del centre en busos de línies regulars.

Per aplicar totes aquestes mesures el govern municipal i Barcelona Regional preveuen crear un òrgan gestor del parc, que serà una fundació. De totes maneres, des de l’Ajuntament són conscients que no serà fàcil revertir la situació actual. “No hi ha respostes màgiques, però necessitem reconduir les xifres perquè hi hagi més veïns i l’afluència de turistes es dilueixi cap a altres zones”, va afegir Sanz. En la mateixa línia de Sanz es va moure el regidor Eloi Badia, que va apuntar que el problema de la massificació del Park Güell és la d’un peix que es mossega la cua: la presència massiva de turistes expulsa els veïns i l’absència d’aquests encara fa més visible la dels turistes.

Actualment, el Park Güell, que no arriba a les 20 hectàrees, rep nou milions de visites anuals, de les quals només un 1% són de veïns de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram