Antics treballadors de l’empresa Macosa-Alstom afectats per l’amiant van entregar a finals de novembre 10.000 signatures al president de la Generalitat, Quim Torra, i van demanar que el Govern posi en marxa la retirada de tots els elements fabricats amb aquest material que hi ha en molts edificis de Catalunya, començant pels públics.

Durant la trobada, els extreballadors també van reclamar que es faci un cens de la situació i que passin revisions mèdiques totes les persones que durant la seva vida han estat exposades a l’amiant. De la mateixa manera, van reclamar que es donin subvencions que ajudin en la investigació dels mètodes de curació per a les malalties relacionades amb aquest material.

S’INTEGREN A LA COMISSIÓ
Durant la reunió també es va acordar que alguns dels jubilats entrin a formar part de la comissió interdepartamental creada el passat octubre i que ha de servir per dissenyar un pla nacional per erradicar l’amiant.

Els jubilats participaran en un acte conjunt amb Torra i l’alcaldessa Ada Colau que se celebrarà aquest mes a la torre de les Aigües del Poblenou i en la primera reunió de la comissió, que segons van explicar també s’ha de celebrar abans que s’acabi l’any.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram