Roba botiga

Foto: Pexels

La indústria de la moda és la segona més contaminant del món, segons va alertar la Conferència de l’ONU sobre Comerç i Desenvolupament el 2019. Per entendre com contamina aquest sector, l’ONU explica que, per exemple, per confeccionar uns pantalons texans calen uns 7.500 litres d’aigua, la quantitat que beu una persona en set anys.

Davant d’això, què podem fer com a consumidors? Doncs més del que ens pensem. En primer lloc, és important que abans de comprar qualsevol peça de roba nova ens preguntem si realment la necessitem o si en podem prescindir.

Després, a l’hora de comprar, hem de ser conscients de quines opcions tenim. Pel preu, potser volem recórrer al fast fashion i passejar-nos per totes les botigues d’Inditex o fer una gran comanda a Shein. Per ètica, voldríem comprar roba sostenible. Afortunadament, hi ha una alternativa on preu i ètica van de bracet: la roba de segona mà. D’altra banda, quan tenim roba en bon estat que ja no ens posem, tenim dues vies per fer les coses bé: fer donacions o tirar d’imaginació (uns pantalons llargs es poden convertir en uns de curts, o fins i tot en una bossa!).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram