dieta

Foto: Freepik

Les capacitats d’aprenentatge i de memòria es veurien millorades amb una dieta de restricció calòrica, segons un estudi coordinat des de l’Institut de Neurociències de la UAB (INC-UAB). Els canvis cerebrals associats a la pèrdua de memòria durant l’envelliment es podrien veure atenuats gràcies a una dieta baixa en calories, amb restricció d’aliments com l’oli de gira-sol, la mantega, la cansalada o els fruits secs, que són hipercalòrics.

Segons la investigació, els resultats demostren que hi ha una millora cognitiva derivada del consum hipocalòric a causa de la reducció dels nivells d’inflamació i la pèrdua neuronal de l’hipocamp. La recerca s’ha fet a partir de rates velles, algunes amb restricció calòrica i altres amb aliment constant, per analitzar els efectes sobre l’hipocamp. Els rosegadors amb una dieta hipocalòrica han mostrat millors resultats en els testos de reconeixement espacial d’objectes, una prova que es porta a terme per determinar els seus nivells de memòria. D’aquesta manera, els professionals recomanen fer modificacions a la dieta, prioritàriament als adults, per mantenir-la equilibrada. Així es promouria un envelliment sa i disminuirien els dèficits de l’edat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram