Sopar Infant

L’hora dels àpats influeix directament en la salut metabòlica dels infants. Foto: Freepik

Una investigació de la Universitat Complutense de Madrid ha punxat fins al moll de l’os de la cultura gastronòmica: l’hora dels àpats influeix directament en la salut metabòlica dels infants, que són els més sensibles a aquesta qüestió. La conclusió farà mal de sentir a moltes cases: sopar tard s’associa a una pitjor qualitat de la dieta a la infància.

L’estudi, publicat a la revista Pediatric Obesity, aborda aquest assumpte des d’una disciplina encara poc coneguda, la crononutrició, que estudia com afecta el metabolisme el moment del dia que triem per ingerir els aliments. Fins ara la majoria de recerca estava centrada en adults, i la novetat d’aquest estudi és precisament que avalua l’impacte en els infants.

En realitat, més que una hora perfecta, cal establir una freqüència lògica. Una bona referència és menjar dins d’un període de menys de dotze hores des del primer fins al darrer àpat. Si prolonguem aquesta franja de temps, automàticament comencen a aparèixer valors menys favorables de glucosa i de colesterol a la sang. I està comprovat que com més tard sigui l’esmorzar, més s’allarga tot el procés. Esteu avisats.

Errors en l’alimentació dels infants
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram