L’estrena escapulada va ser al camp de l’Energia. Foto: Àngel Garreta / CEE

L’Europa 2018-19 ja està en marxa. Si dimecres de la setmana passada l’equip tornava als entrenaments, quatre dies més tard els de David Vilajoana disputaven el seu primer partit: un enfrontament contra la UE Sants al camp de l’Energia que va acabar amb un empat (1-1).

La tarda que els escapulats van passar al barri del Port del districte de Sants-Montjuïc va tenir de tot: va començar assolellada, es va cobrir amb núvols i fins i tot va veure com queia un aiguat i una petita pedregada. Sobre la gespa es va poder veure dos equips que seran rivals a Tercera i que, anys després, tornaran a portar al futbol la rivalitat entre els dos barris.

Després de 45 minuts sense gols i passats per aigua, el primer gol de la pretemporada va arribar ben aviat després del descans. Al minut 2 de la represa, Josemi Pedrosa va centrar l’esfèrica, la defensa local va fer un mal refús i Alfons Serra va marcar. Lluny d’animar l’Europa, el gol va esperonar els de Tito Lossio, que van buscar de forma insistent fins que van aconseguir empatar amb un gol de falta de Fabregat quan faltava poc més de 15 minuts per al final del matx.

L’equip ha continuat entrenant per preparar l’estrena en competició oficial, que serà aquest diumenge a dos quarts de vuit del vespre amb la visita a la Feixa Llarga per jugar contra un altre dels rivals de la lliga: l’Hospi.

EPISODI POLÈMIC
La pretemporada, però, s’ha vist esquitxada per un episodi polèmic. Dimarts passat, aficionats del club van recuperar piulades de Pedrosa, un dels nous fitxatges, amb missatges anticatalanistes i retuits de partits com VOX. Dos dies més tard, els Eskapulats van emetre un comunicat en el qual defensaven la posició del club en la defensa de les demandes democràtiques del poble de Catalunya i demanaven que es rescindís el contracte del jugador.

Un dia abans, però, el club havia emès un text (conjuntament amb el jugador) en el qual Pedrosa demana “disculpes si vaig ofendre a aquelles persones que compartien la causa o bé ho van viure en primer persona” i assegura que “si tingués alguna animadversió contra el moviment independentista o fos intolerant […] no hauria fitxat per cap club d’aquest perfil”. L’Europa, per la seva banda, valora “el propòsit d’esmena” del jugador i “la seva voluntat de defensar la samarreta escapulada”.

Del Japó a la Vila:
Mei, nova portera

El mercato escapulat segueix donant notícies i la darrera ha estat l’arribada de la portera japonesa Mei Hayashikazi. La nipona s’incorpora a l’Europa procedent del Parceiro i serà la tercera jugadora del seu país que jugarà al club després d’Asako Sakurabayashi i Megu Kozakai.