Instant de la trompada entre Calvo i Alegre. Foto: CE Europa

El partit de dimecres contra el Palamós serà llargament recordat al Nou Sardenya. No només perquè l’equip tornava al seu estadi després de les obres i de l’exili a Can Peixauet, ni per l’elèctric inici amb dos gols seguits durant els primers minuts del partit, sinó per un xoc que va glaçar la sang de tots els presents.

Al minut 10, el visitant Javi Cano i l’escapulat Albert Alegre topaven violentament en una pilota disputada. La pitjor part del xoc se la va endur el gracienc, que de resultes del cop va caure immòbil a la gespa. Gràcies a la immediata actuació dels serveis mèdics dels dos clubs –que van emprar una cànula de Guedel per retirar la llengua que el jugador s’havia empassat– i al ràpid trasllat del jugador a la clínica del Pilar, la topada no va anar a més. Un cop allà, Alegre va superar totes les proves clíniques i només va passar una nit en observació per precaució. El futbolista va rebre l’alta ahir, amb set punts de sutura a la barbeta, pero fent vida normal. “Per sort, tot queda en un ensurt”, va afirmar Alegre, que també va agrair “totes les mostres de suport rebudes”. El lateral va assegurar que recorda els primers deu minuts de partit, però que a partir d’aquell instant “ja no recordo res”. En pocs dies el futbolista podrà tornar a estar a disposició del tècnic Dólera.

En l’àmbit purament esportiu, l’Europa va aconseguir imposar-se, per 3 gols a 1, a un Palamós que només va inquietar els graciencs després de l’ensurt d’Alegre.