La temporada 2019-20 ja forma part del passat. Foto: RFEN

Des del passat dia 16, el CN Catalunya sap que la temporada 2019-20 ja forma part dels llibres d’història. El club gracienc ja sap que la Federació Espanyola de Natació (RFEN) ja ha decidit posar el punt final a les Divisions d’Honor perquè és impossible tornar a jugar-les en les condicions sanitàries actuals. La derivada és que els dos sèniors del Cata seguiran, la temporada que ve, en les respectives màximes categories del waterpolo espanyol.

El president de la RFEN, Fernando Carpena, va avançar a Betevé que s’eliminen els descensos directes i que les posicions dels equips que podrien perdre la categoria es decidiran en un play-out. El sènior masculí ocupava la vuitena posició després de 15 jornades, mentre que el femení era novè, penúltim, després d’haver jugat 13 partits.

25 ANYS DE GLÒRIA
Però abans d’aquesta notícia, el passat dia 10, es van complir 25 anys de la darrera gran conquesta del Cata. El club es va convertir en el segon de Catalunya que guanyava la Copa d’Europa (abans ho havia fet el CN Barcelona) guanyant a Budapest contra l’Ujpest TE (7-8), resultat que certificava el títol després del triomf, també per la mínima (7-6) aconseguit a la ciutat contra el conjunt magiar.

A la tercera, doncs, va anar la vençuda, ja que el CNC s’havia quedat a les portes de la glòria continental els anys 1988 i 1994. En aquell equip hi jugava l’actual tècnic del primer equip, Xavi García, o Jordi Payà, gerent durant moltes temporades i també hi havia figures com Pedro García Aguado, Sergi Pedrerol i el desaparegut Jesús Rollán, un dels millors porters de la història del waterpolo.

També aquest mes, el passat dia 21, el club va celebrar el seu 89è aniversari.