L’equip de David Vilajoana va poder celebrar un ascens molt esperat en els darrers cursos. Foto: Fran Capell / CEE

Somiat, desitjat, esperat, anhelat, lluitat… i per fi, aconseguit i celebrat. El 25 d’abril del 2021 queda ja, per sempre més, com la data en la qual el primer equip masculí de l’Europa abandona la Tercera Divisió i posa rumb a la nova Segona RFEF. Els de David Vilajoana depenien d’ells mateixos per aconseguir l’ascens i van fer-ho de la millor manera: guanyant el Cerdanyola (4-2).

La tarda futbolística, a més, va començar amb una galleda d’aigua freda, un gol dels vallesans quan només s’havien jugat tres minuts de partit. Però si alguna cosa ha demostrat l’Europa en aquest curs és una mentalitat enorme i abans que el rellotge marqués el quart d’hora, ja havia remuntat amb els gols d’Albert Martí i Carlos Cano. Ambiciosos, els escapulats seguirien empenyent i buscant ampliar encara més una renda, cosa que passaria quan faltaven set minuts per al descans.

A la represa es repetiria el guió de l’inici del matx, amb un gol matiner dels visitants que tornava a donar emoció al matx; la segona part, a diferència de la primera, no seria l’intercanvi de cops i de gols del primer temps. El Cerdanyola, fins i tot, podria haver empatat, tot i que l’Europa també podria haver sentenciat abans del 93. El quart gol, el que va fer esclatar d’alegria el Nou Sardenya, el marcaria Èric López a plaer, després d’una passada de Ricki Vidal per culminar un contraatac de llibre.

Després d’una petita invasió de camp i que el partit, per fi, s’acabés, l’Europa va poder celebrar amb la seva gent una fita merescuda i que en les darreres temporades sempre s’havia escapat. I és que el curs 2020-21 ha estat gairebé impecable; l’equip va tancar la primera fase sent el millor equip de la categoria (amb 44 punts de 60 possibles) i ha guanyat tots els partits que ha disputat en aquest segon i decisiu tram del curs 2020-21.

Els tres partits de la segona volta, doncs, es jugaran sense cap mena de pressió i sabent que només ha de sumar un punt per ser campió. Els de Vilajoana visitaran l’EC Granollers, rebran el Girona B i jugaran a Cerdanyola els tres primers caps de setmana del mes que ve, en els que seran els últims partits oficials d’aquesta inoblidable temporada.

RECTA FINAL DE CURS
El sènior femení, per la seva banda, encara la recta final de la temporada al grup 3 de la Primera Divisió. Les de Fran Güells tornen a estar en una bona dinàmica i mantenen vives les opcions d’arribar a la quarta posició. Durant quatre dels caps de setmana de maig (el dels dies 22 i 23 no hi haurà lliga) el CEE visitarà l’Atlético Baleares, rebrà el Girona, jugarà al camp del Pallejà i rebrà el Zaragoza CFF.