Un moment del matx. Foto: CEE

Altés, Soligó, Alcoriza, Bosch, Bestit, Pellicé, Mauricio, Gámiz, Colls, Usunaga i Cros. Aquests són els 11 homes que, fa 90 anys (la data exacta del partit va ser el 10 de febrer de 1929) van vestir la samarreta de l’Europa en el primer partit de Lliga que va jugar el club. Els escapulats van perdre per 5-0 contra el Real Madrid a Chamartín en aquesta estrena, però van acabar la temporada en vuitena posició amb sis victòries (una d’elles, per 5-2 contra el conjunt blanc al Guinardó), quatre empats i vuit derrotes, uns resultats que van permetre a l’equip mantenir la categoria.

Els europeistes s’estarien dues temporades més a la màxima categoria: en la segona aconseguirien salvar-se per només un punt, mentre que la 1930-31 seria la darrera del club a l’elit del futbol espanyol. L’Europa va sumar 13 punts (sis triomfs i un empat), un menys que l’Espanyol i l’Alavés, i va baixar a Segona.

CAP DE SETMANA DE DESCANS
Nou dècades més tard, l’equip és a Tercera, tot i enguany sembla que pot lluitar per pujar a Segona B. Ara, després de 26 jornades, els de David Vilajoana són cinquens amb 42 punts (cinc menys que el Terrassa, que marca la zona de play-off), tot i que aquesta diferència podria augmentar, ja que els escapulats descansaran. Així, la plantilla podrà preparar el pròxim partit, que precisament serà contra el conjunt de la capital del Vallès Occidental. Aquest matx es disputarà al Nou Sardenya el diumenge de la setmana que ve.