Cartell Calidoscopi

Foto: Ajuntament

El cicle Calidoscopi cultural 2024, que es va posar en marxa a mitjans d’abril i s’allargarà fins a finals de juny, arriba enguany als equipaments i serveis del districte de Sant Andreu sota la temàtica Art i creació comunitària. L’objectiu és convidar el públic a reflexionar sobre els processos creatius i les diferents maneres de teixir les comunitats.

A través de diverses iniciatives, el Calidoscopi es marca com un dels objectius d’enguany ocupar els espais públics perquè la gent se’ls faci seus. Entre la programació destaquen activitats com ara Fem memòries: grup de reconstrucció de la memòria del Canòdrom, Kenòpsia, Flamenco Pop: una revolució gitana o, entre d’altres, Rostres de la Sagrera: visió de comunitat. Una programació que permetrà als seus participants contribuir a la recuperació del passat no escrit del Canòdrom de la Meridiana, reflexionar sobre els despropòsits urbanístics que han tret espai públic a la ciutadania, conèixer el projecte Museu Flamenco Pop de l’artista i productora Cathy Claret o descobrir fotografies dels veïns amb les quals es crea un fitxer popular de les expressions de la seva comunitat.

La comissària del Calidoscopi, Vanessa Peña Alarcón, remarca la importància d’un cicle com aquest per “generar vasos comunicants entre territoris, contextos, persones i afectes”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram