Els comerciants destaquen el mal estat del mercat. Foto: Mercats BCN

Els paradistes de l’Abaceria somriuen després de sis anys batallant per la reforma del mercat. El dimarts dia 26 els comerciants de l’equipament votaran si accepten o no el projecte definitiu de reforma, que contempla un supermercat amb menys superfície i un pàrquing amb menys places per a cotxes.

Tot indica, segons confirma a Línia Gràcia Jeroni Magrans, membre de la junta del mercat, que els paradistes donaran el seu vistiplau al projecte. “Pels imputs que m’han arribat, crec que s’acabarà aprovant”, afirma Magrans, que tot i així es cura en salut i diu que “no pots mai donar res per fet”. Una actitud prudent que no amaga la seva “satisfacció” per un projecte que farà un canvi d’imatge profund a l’actual mercat. “És un projecte molt engrescador”, assegura Magrans, que afirma que l’Abaceria “serà un mercat de referència a la ciutat” un cop acabades les obres, que arrencaran, segons els tempos oficials, el darrer trimestre de l’any vinent. Serà també quan els paradistes es traslladin a la carpa provisional del passeig Sant Joan, on hi seran fins al 2020, quan l’Abaceria estreni nou look.

El projecte definitiu que votaran els comerciants contempla un supermercat de 700 metres quadrats –i no 1.200 com s’estipulava en els primers esborranys– i un espai social dedicat a les entitats, on es faran xerrades sobre la importància de l’alimentació sana amb productes de proximitat, entre altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram