Vistes Abaceria

Les obres començaran a finals d’any. Foto: Twitter (@IgnasiMoreta)

L’experiència no sempre és suficient per evitar que es repeteixin certes situacions, i prova d’això són les obres del Mercat de l’Abaceria. Tal com van explicar fa pocs dies els paradistes a betevé, en la darrera reunió de seguiment de les obres se’ls va dir que aquestes no començaran fins a finals d’any o principis del 2023, quan estava previst que comencessin aquest estiu. Els paradistes es van traslladar al mercat provisional del passeig de Sant Joan ja fa gairebé quatre anys.

L’inici d’aquestes obres acumulen un ampli historial de retards. Fa temps es va endarrerir per la presència d’amiant en l’antiga instal·lació i per l’esclat de la pandèmia. I fa uns mesos, quan es preveia que comencessin a finals del 2021 o a principis del 2022, es va saber que no seria així i que caldria esperar uns mesos més. En aquell moment, la presidenta del Mercat de l’Abaceria, Maribel Ampolla, va traslladar al Línia Gràcia les ganes que tenia de veure l’inici de les obres. “Quan abans comencin millor”, va assenyalar Ampolla.

El nou mercat

El disseny del futur mercat canviarà força la fesomia de la zona on es troba. A finals de desembre, l’Ajuntament va explicar que tindrà 51 parades a la planta baixa, un supermercat en una de les plantes subterrànies, un aparcament amb capacitat per a 50 cotxes i, al seu voltant, tindrà una plaça, entre altres. Pel que fa a la plaça, estarà situada a davant de la façana principal del mercat, en el tram del carrer de la Mare de Déu dels Desamparats, entre travessera de Gràcia i el carrer Puigmartí.