Les terrasses poden obrir des del dilluns 25. Foto: Aina Martí / ACN

L’entrada a la fase 1 de la ciutat des del dilluns 25 de maig va fer que els bars i restaurants ja poguessin posar en marxa les seves terrasses, tot i que amb un aforament limitat.

En el cas de Gràcia, segons les xifres que va fer públiques l’Ajuntament, van obrir el 36% de les terrasses. La mitjana de la ciutat va ser del 40%, amb Horta-Guinardó al capdavant (75%).

L’arrencada es va fer de forma escalonada, amb estones on a les terrasses s’hi va veure força gent i a estones menys. Tot i això, alguns propietaris van alertar que amb les restriccions actuals no és gens fàcil que els surtin els números.

“ESCALFAR MOTORS”
Per la seva banda, el Gremi de Restauració va assegurar que, segons els seus càlculs, al conjunt de la ciutat dos de cada tres locals amb terrassa encara no havien obert les portes tot i que, amb l’entrada de la ciutat en la fase 1, ja poguessin reprendre la seva activitat. Les xifres del Gremi, doncs, varien a la baixa respecte de les de l’Ajuntament.

L’entitat, doncs, va situar al voltant del 20% i el 30% els bars i restaurants amb terrassa que van aixecar la persiana. “Aquesta fase 1 servirà per escalfar motors de cara a la fase 2, on sí que viurem una reobertura massiva”, va dir Roger Pallarols, president del Gremi de Restauració. Pallarols creu que el sector comença a veure “un cert horitzó, una llum al final del túnel després d’un període molt difícil que ha suposat dos mesos llargs de tancament de les activitats”.