Els operaris ja treballen en l’enderroc. Foto: Twitter (@annits)

L’antic Mercat de l’Abaceria ja és més a prop de passar a la història després que el passat 14 de gener es posés en marxa el seu enderroc, que implicarà que només es conservi l’estructura metàl·lica de l’edifici, que està catalogada patrimonialment.

L’inici de l’enderroc suposa un pas endavant en el projecte de reforma d’aquest emblemàtic mercat. La previsió de l’Ajuntament és que les obres d’enderroc acabin abans de l’estiu. De moment s’han retirat els residus considerats especials i la maquinària de climatització i també s’està buidant i desmantellant l’interior del recinte, incloses les parades. Més endavant també es retirarà la coberta i s’enderrocaran els sostres i les parets.

FINS AL 2022
Per veure el nou mercat acabat els veïns hauran de tenir força paciència. Les obres de construcció, segons els càlculs de l’Ajuntament, començaran el primer trimestre del 2020. Un cop hagin començat, es preveu que durin entre dos anys i dos anys i mig. És a dir, la nova Abaceria estarà acabada, com a molt aviat, a mitjans del 2022.

UNA PLANTA MENYS
Tal com es va conèixer el passat mes d’octubre, el disseny final del nou mercat tindrà dues plantes subterrànies i no tres, tal com estava previst en un primer moment. Finalment no es farà el centre de distribució de mercaderies.