A la coberta del mercat és on hi ha més amiant. Foto: Twitter (@AAbaceria)

El serial de l’amiant i l’enderroc de l’Abaceria continua. A principis d’abril l’Institut de Mercats va anunciar que caldrà fer un nou pla de retirada de la coberta de l’equipament després de comprovar que l’empresa encarregada de fer-ho no podia complir les garanties de seguretat necessàries. La decisió va arribar després de la insistència de la plataforma d’Afectats Abaceria, que des de fa temps denuncia el perill que suposa l’enderroc del mercat per a la salut dels veïns de la zona.

Aquesta situació provocarà que l’Institut de Mercats convoqui un nou concurs per adjudicar aquestes obres, cosa que implicarà una modificació del calendari previst, ja que la retirada de la coberta i d’altres elements que tenen uralita no començarà fins ben entrada la tardor. En principi havia de començar aquesta primavera.

CARPA DE PLÀSTIC
Quan comenci la retirada de la coberta, l’Institut de Mercats col·locarà una gran carpa de plàstic que cobrirà tota la coberta. Serà la manera d’aïllar el mercat mentre durin les obres i garantir la seguretat que reclamen els veïns.

En paral·lel, l’Institut de Mercats ha explicat que les mesures sobre l’amiant que s’han fet han donat resultats negatius. Pel que fa al calendari global de construcció del nou mercat, l’Institut de Mercats garanteix que no hi haurà cap més retard. Cal recordar que la darrera previsió és que el nou mercat estigui acabat l’any 2022.

VOLEN NOVES MESURES
Tot i que les mesures sobre la presència d’amiant han donat negatiu, des de la plataforma Afectats Abaceria reclamen que es tornin a fer. En declaracions a Betevé, el seu portaveu, Àlex García, diu que la desconfiança és “total”. L’entitat recorda que els mesuraments els va fer l’empresa a la qual ara se li ha rescindit el contracte.