Els botiguers es queixen de l’estat del mercat. Foto: Ajuntament

La reforma de l’Abaceria es va concretant en el calendari. Durant el passat Consell Plenari, celebrat el dia 2, el regidor del Districte, Eloi Badia, va reiterar que el procés de remodelació del mercat no ha patit “cap canvi”, en resposta als rumors que van sorgir fa un parell de setmanes sobre la possible frenada del projecte i que el Districte ja va desmentir. Badia també va assegurar que de cara als pròxims mesos d’abril o maig es començarà a redactar el projecte de reforma de l’equipament i que, el 2017, els paradistes podran traslladar-se a la carpa provisional del passeig de Sant Joan, tal com estava previst.

Davant d’aquest anunci, els botiguers de l’Abaceria respiren després d’unes últimes setmanes d’intranquil·litat. “Ara sabem que això tira endavant”, assegura a Línia Gràcia Jeroni Magrans, membre de la junta de l’associació de comerciants de l’Abaceria, que aquest nou calendari els genera “molta il·lusió” i els hi atorga “ganes de seguir treballant en el projecte”. A més, els paradistes es mostren disposats fins i tot “a estudiar petites modificacions al projecte”, ja que “com a mínim”, ara tenen una idea de què es farà, en paraules de Magrans. I és que justament era això el que més amoïnava els paradistes, la “falta de concreció” en els terminis d’aquesta reforma. “Volíem una explicació sobre en quin punt estàvem”, reconeix Magrans.

En aquest sentit, en els pròxims dies hi haurà una trobada entre els paradistes, el Districte i l’Institut de Mercats per tal de concretar encara més.