L’esperat, i lent, enderroc del mercat de l’Abaceria està a punt d’entrar en una fase important, la de la retirada de la coberta d’amiant.

Després dels problemes i les denúncies veïnals que van obligar a aturar l’enderroc per les poques garanties de seguretat, ara l’empresa que se n’encarregarà ha començat a muntar les bastides on es col·locaran les làmines que crearan una mena de bombolles que serviran per extreure les fibres del fibrociment. L’enderroc començarà pel costat de la travessera de Gràcia, tal com van confirmar el 24 de febrer des de l’empresa en una trobada amb el Districte, els paradistes i els veïns. La previsió és que la retirada de la coberta s’acabi el pròxim mes de juny.

A banda, cal recordar que l’última data que l’Institut de Mercats va posar per a l’obertura del nou mercat va ser la de l’any 2022. Si aquest termini es compleix, l’estada dels paradistes al mercat provisional del passeig de Sant Joan serà de quatre anys, ja que s’hi van instal·lar el juliol del 2018.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram