Impulsem el que fas

Fotos: Ajuntament

El passat 17 de gener, l’auditori del Parc Tecnològic de Barcelona Activa va acollir la primera trobada d’entitats beneficiàries del programa Impulsem el que fas, una línia d’ajuts per dinamitzar el teixit socioeconòmic dels barris i districtes que en sis anys ha injectat 17 milions d’euros en 807 projectes. En aquest procés han participat prop de 5.000 empreses i més de 20.000 persones, el 50% en risc d’exclusió social.

Molta gent va acostar-se a l’auditori per a la celebració, però les autèntiques protagonistes de l’acte van ser les 540 entitats impulsores de projectes dirigits a aconseguir un canvi de model de consum més responsable i garantir una alimentació sana, justa i sostenible a la ciutat. El resultat són 122 projectes finançats que han impulsat l’alimentació sostenible i el consum responsable a Barcelona.

Les entitats van aprofitar l’acte per fer una reflexió sobre la feina feta i valorar públicament la iniciativa, que ha permès teixir connexions amb altres entitats que tenen finalitats comunes. Un bon exemple n’és Keras Buti, una cooperativa de consum per a la distribució i venda de productes agroecològics i de proximitat que treballa per reconnectar Barcelona amb el parc agrari del Baix Llobregat i que gràcies al programa ha pogut impulsar un node de distribució al barri de la Marina i, finalment, obrir la botiga agroecològica i espai comunitari. Ho ha pogut fer gràcies als contactes fets a través d’Impulsem el que fas amb el teixit econòmic i social del barri.

Una altra entitat que va reivindicar-se va ser la cooperativa d’innovació social Tarpuna, que va voler fer èmfasi en el suport tècnic i l’acompanyament rebut al llarg de tot el procés. Els seus responsables també van destacar la bona acollida que reben les propostes innovadores, com la iniciativa que van presentar de gestió descentralitzada de la matèria orgànica.

La jornada també va servir per descobrir molts altres projectes, com les comunitats educatives i productores locals de l’Assemblea de Cooperació de la Pau a Sants, l’escola de consum conscient de l’espai ambiental, l’Aula Gastronòmica del Mercat de Sants, els tallers inclusius de Zero Waste Bcn, el Menjador de Ca la Rosa o la Xarxa Agroecològica de Menjadors Escolars de Catalunya, entre altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram