Un moment de la presentació del vídeo. Foto: Línia Gràcia

La plataforma digital Gràcia Comerç, una iniciativa de l’eix comercial Unió de Botiguers Travessera-Casc Antic, va presentar dijous passat un vídeo promocional que uneix l’esperit comercial i rumber gracienc i que és tot un homenatge a la figura del Pescaílla.

Durant l’acte, celebrat al carrer Ramon y Cajal, el president de la Unió de Botiguers Travessera-Casc Antic, David Rodríguez, va explicar que el vídeo forma part de la campanya de Nadal #RegalaAmbGràcia, que vol servir per impulsar el comerç de barri en un moment tan complicat com l’actual. La lletra de la cançó és obra del mateix Rodríguez, que també ha format part de diferents grups.

PARE FUNDADOR
A la trobada hi van ser els principals protagonistes del vídeo, Yumitus del Pichón (veu) i Elías González (guitarra), que van estar acompanyats de Manolo ‘Patata’ González, nebot del Pescaíllia, i de Ricard Valentí, el president de l’Associació Joves Gitanos de Gràcia.

Les seves intervencions van servir per generar un debat molt interessant sobre la història de la rumba gracienca i catalana d’origen gitano. Tota l’estona, per sobre de qualsevol altre nom, va destacar el de l’històric rumber gracienc El Pescaílla, considerat per tots els assistents el pare fundador de la rumba catalana. “Jo el comparo amb en Michael Jackson o en Ray Charles, per exemple. El que feia era abismal, ho va girar tot. Va afegir la sang gitana a la rumba catalana”, va afirmar Manolo González.