Els cotxes són una imatge habitual a la Travessera. Foto: Línia Gràcia

Els comerciants que formen part de la Unió de Botiguers de Travessera de Gràcia-Casc Antic fa molt de temps que reclamen una reforma de la Travessera per tal que deixi de ser un carrer amb molt de trànsit i molt incòmode per al vianant. La seva principal reclamació té a veure amb l’alta contaminació que denuncien que hi ha en aquest carrer a causa de la quantitat de cotxes que de forma diària hi passen.

Ara, després de molt de temps queixant-se per la nul·la atenció que els dedicaven l’Ajuntament i el Districte, han aconseguit que el Districte els proposi de fer una trobada on hi seran els responsables de mobilitat. De moment, però, encara no hi ha una data establerta.

“SITUACIÓ INSOSTENBILE”
Des d’aquesta associació de comerciants asseguren que la densitat de vehicles que hi ha a la Travessera, en el tram comprès entre Gran de Gràcia i Torrent del’Olla, fan que la situació sigui “insostenible”. És per això que demanen que aquest tram del carrer passi a ser de plataforma única per a vianants i que s’aprofiti la reforma del Mercat de l’Abaceria per tirar endavant aquesta transformació. En paral·lel també volen que la Generalitat col·loqui una unitat mòbil que mesuri la contaminació a la zona, ja que consideren que la que hi ha a Gal·la Placídia és massa lluny.

D’altra banda, la Unió de Botiguers té previst celebrar el pròxim dissabte 5 d’octubre la mostra de comerç de tardor, on participaran una cinquantena de negocis.