Gaig interactuant amb els paradistes durant la visita. Foto: Mercat Llibertat

En el marc del programa Mercats Verds, el de la Llibertat està immers en un cicle de xerrades i presentacions a càrrec de cuiners famosos, com ara Carles Gaig, que va protagonitzar una trobada divendres passat al mercat gracienc on va reivindicar el producte ecològic i de proximitat.

El xef va mostrar la seva tècnica, basada en la fusió de la cuina d’avantguarda amb la de mercat. Per exemplificar aquesta barreja Gaig va elaborar una amanida de cap i pota davant una vintena de persones que van estar atentes a cada consell del cuiner hortenc premiat amb una estrella Michelin, el qual també va escoltar amb atenció i va respondre les preguntes dels assistents.

A banda de l’elaboració de l’amanida de cap i pota, Gaig ha acompanyat els assistents per una ruta guiada pel mercat, on va explicar els avantatges de cada producte i va interpel·lar els paradistes perquè també donessin la seva opinió. “Ha estat un honor”, va afirmar Gaig un cop acabada la trobada. “Iniciatives com aquestes s’han de potenciar encara més”, va afegir.

La visita i classe magistral va servir també per fer l’entrega dels premis Juga Verd, un joc de preguntes que busca fomentar el producte de quilòmetre zero i ecològic. Els premis van ser vals de compra de 100 euros i cistelles amb productes de mercat. Al Mercat de la Llibertat, va ser Fiona Parera qui es va emportar el premi del concurs.

Avui divendres serà el torn de la nutricionista Fabiola Juárez, que visitarà la Llibertat per parlar sobre els trucs per a una alimentació equilibrada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram