Barcelona comerç

La declaració es va aprovar a finals de març. Foto: Barcelona Comerç

El Govern va aprovar a finals de març una declaració institucional de suport a la candidatura de Barcelona perquè esdevingui la primera Capital Europea del Comerç de Proximitat i aculli l’oficina que gestioni aquesta nova iniciativa.

En concret, l’executiu es posa a disposició per “continuar treballant amb els impulsors i altres institucions públiques i privades, de manera conjunta i coordinada” per aconseguir aquest objectiu. Aprovada pel Parlament Europeu el passat mes de gener, la Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat és un reconeixement rotatori que es concedirà a ciutats europees que siguin referents pel que fa al seu teixit comercial.

En aquest sentit, la declaració aprovada pel Govern recorda que el comerç és una peça clau per a l’economia catalana, que representa al voltant de l’11% del PIB del conjunt de la ciutat i que genera més del 13% dels llocs de feina totals. També subratlla que aquesta iniciativa va néixer a Catalunya i agraeix el lideratge i la implicació de les entitats promotores, Barcelona Comerç i Vitrines d’Europe. De fet, el Govern valora molt positivament que aquestes entitats hagin aconseguit la implicació del conjunt del sector empresarial i de les institucions públiques tant en el projecte de creació de la Capitalitat com en la candidatura de Barcelona.

Transformar el sector

Sobre la possible capitalitat, el president de Barcelona Comerç, Pròsper Puig, afirmava fa poc en una entrevista a aquesta publicació que es tracta d’una iniciativa que “pot accelerar moltíssim la transformació del sector, perquè hi haurà recursos i la possibilitat de treballar amb els millors, juntament amb les nostres idees que no s’han pogut materialitzar per manca de finançament”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram