A la coberta del mercat és on hi ha més amiant. Foto: Twitter (@AAbaceria)

L’enderrocament del mercat de l’Abaceria ha provocat una nova polèmica a causa de la preocupació que ha generat entre els veïns la retirada de la coberta d’amiant de l’antic equipament i, especialment, la presència d’aquesta fibra perillosa en més llocs de l’edifici a banda de la mateixa coberta.

Per denunciar aquesta situació va néixer fa unes setmanes la plataforma Afectats Abaceria, que va alertar que el pla d’enderrocament “no contempla cap mesura específica de protecció per al veïnat, comerciants i vianants”. Des de la plataforma, que troben greu que l’Ajuntament només parlés de l’amiant de la coberta, creuen que el projecte d’enderroc “posa en perill la salut dels veïns”. També recorden que “la majoria dels edificis que envolten l’Abaceria són a tocar del mercat, a poc més de cinc metres”.

Tot plegat va provocar que aquest grup de veïns es presentés el 28 de febrer a l’audiència pública per demanar garanties en tot el procés d’enderroc que encara hi ha pendent.

La qüestió es va tractar en una reunió entre l’Ajuntament i els veïns el 6 de març. De la trobada en van sortir una sèrie d’acords, com ara que no es farà cap més feina de manipulació o retirada de parts de l’antic edifici que tinguin amiant fins que no estigui fet un nou pla de retirada de l’amiant, que ha d’estar aprovat per la Generalitat. L’Ajuntament també ha encarregat a l’empresa que està fent l’enderrocament que concreti un nou procediment de la retirada dels objectes amb amiant. També es va acordar crear una comissió de seguiment de les obres.