Pancarta Abaceria

Les obres no començaran fins al 2023. Foto: Twitter (@AAbaceri)

Des de la Plataforma d’Afectats de l’Abaceria, formada per veïns i comerciants, han fet recentment una petició per demanar que es faci un espai verd al voltant del futur Mercat de l’Abaceria, en comptes d’una plaça dura com està previst. Tal com insisteixen en un comunicat, “a la Vila de Gràcia hi ha moltes places dures i poques zones verdes o jardins”. Paral·lelament, a més, recorden que aquest espai milloraria la qualitat de l’aire del barri i afavoriria la biodiversitat. “Estem en emergència climàtica i el nostre barri és un dels que registra els índexs de contaminació més alts de Barcelona”, insisteixen.

Més enllà del comunicat, Aquest grup de veïns i comerciants també han traslladat la seves reivindicació a l’Ajuntament, aprofitant que fa poc es va obrir el període d’al·legacions amb l’aprovació inicial del pla urbanístic. A banda del consistori, a més, han fet arribar aquestes al·legacions al Síndic de Greuges.

Principis de 2023

A finals del mes de maig es va saber que les obres del Mercat de l’Abaceria no començarien fins al primer trimestre del 2023, la qual cosa suposa el seu enèsim retard. Per part seva, la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, va explicar en la darrera comissió d’Economia de l’Ajuntament d’aquest mes de juny que l’endarreriment havia estat resultat de la moratòria en les llicències d’obres a Gràcia, causada per la modificació del Pla General Metropolità.