El sector del comerç està molt preocupat pels efectes del coronavirus. Foto: Àlex Recolons / ACN

Les mesures anunciades ahir per l’Ajuntament per tal  que el sector del comerç pugui combatre la crisi del coronavirus van rebre de seguida una resposta dels comerciants, que no va ser precisament positiva. En un comunicat, la Fundació Barcelona Comerç, Barcelona Oberta, el Gremi de Restauració, PIMEComerç i el Consell de Gremis van acusar el govern municipal de “manca d’ambició davant d’una crisi sense precedents” i van mostrar la seva “profunda decepció”.

Una estona abans el primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni havia explicat que l’Ajuntament deixaria de cobrar la recollida d’escombraries, que les taxes de les terrasses seran retornades de forma proporcional per cada dia que bars i restaurants estiguin tancats i que s’estudiaran canvis en la normativa de terrasses per tal que es pugui adaptar a la conjuntura de cada moment. També va anunciar que s’ajornarà el cobrament de la taxa turística. Els comerciants, però, creuen que “posposar pagaments no soluciona el problema: únicament l’endarrereix” i consideren que és un error “limitar el contingut de les mesures a l’estat d’alarma”. També recorden que “la paràlisi econòmica tindrà efectes posteriors sobre l’economia” i ja donen el 2020 com un any perdut.

“A LA RUÏNA”
Les crítiques del sector no es van acabar aquí. Els comerciants van acusar el consistori de vantar-se de ser l’administració més propera al ciutadà però de ser “incapaç de mostrar empatia envers tants comerciants i restauradors que estan veient com la frenada econòmica els porta a la ruïna”. Si no hi ha canvis, alerten, “qui desapareixerà seran les empreses”.

Per últim, van lamentar que les propostes fetes pels mateixos comerciants no han estat acceptades. Entre aquestes hi havia la reducció de l’Impost sobre els Bens Immobles (IBI) sobre els locals comercials, de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) i de la taxa de mercats municipals

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram