L’interior de la botiga antiga, remodelat l’any 1999. Foto: Línia Gràcia

La plaça de Trilla, a Gran de Gràcia, acull un dels racons més mítics del districte. Es tracta de la botiga de moda Arc Iris, que enguany compleix 90 anys d’història, una història compartida amb els veïns i veïnes de Gràcia, “la principal clientela fidel del barri”, tal com comenta a Línia Gràcia Josep Capdevila, propietari del negoci. 

Aquest negoci, dividit en dues botigues que flanquegen la plaça, ha viscut en la seva pell els principals esdeveniments històrics de les últimes dècades. Registrada amb el nom d’Arco Iris –el qual feia referència a una revista de l’època– en plena dictadura de Primo de Rivera, va perdre la ‘O’ durant els anys de la República, tot i que amb el cop d’estat feixista i el franquisme la va tornar a recuperar. No tornaria a la denominació catalana fins al 1994.

Abans però, l’any 1981, van obrir la segona botiga del negoci, a l’altra cantonada de la plaça, la qual es dedica a vendre objectes per a la llar i roba per a nens petits, i que regenta la dona de Capdevila, Joana Candell. Precisament van ser els avis de la Joana els qui van obrir la botiga el 1925.

Ara per ara la botiga està dirigida per la tercera generació, tot i que, tal com desitgen els propietaris, el negoci seguirà endavant gràcies a una quarta generació que ja està esperant el seu torn per continuar vestint els graciencs com des de fa 90 anys.