Foto: Ajuntament

Casetes baixes, carrerons, un ambient de tranquil·litat i silenci que commou… Al nucli antic del barri d’Horta els veïns i veïnes han sabut conservar l’ambient de poble que el barri sempre ha tingut i, com no podia ser d’una altra manera, l’epicentre de tot ha de ser la plaça. En aquest cas, la d’Eivissa.

Al voltant d’aquest espai emblemàtic s’articula la xarxa comercial, amb el Mercat i les botigues de l’eix Cor d’Horta. A més, caminar per alguns dels seus carrers, com la Galla, Rajoler, Sanpere i Miquel, entre altres, fa que sembli que no hagin passat els anys. Molt a prop d’aquesta zona hi ha Can Mariner, una masia imponent del segle XVII que actualment funciona com a biblioteca especialitzada en teatre.

Dos punts més que no poden faltar en la ruta pel nucli antic del barri és la plaça Santes Creus, que antigament va ser la plaça major d’Horta i que encara conserva l’edifici que havia estat l’Ajuntament (quan Horta era un municipi independent, fa més de 100 anys), i el seu eixample, que va créixer entre finals del segle XIX i principis del XX i on es poden veure edificis modernistes.