El Grup Municipal de Junts per Catalunya (JxCAT) a Barcelona va aconseguir el passat 30 d’octubre un acord unànime a l’Ajuntament per impulsar el ‘Compromís pel Clínic’, que ha de garantir l’ampliació de l’hospital a l’Eixample.

Gràcies a la regidora Elsa Artadi es va formalitzar la creació d’un espai de treball en el termini d’un mes, en el qual estiguin representats l’Hospital Clínic, les administracions implicades en la seva continuïtat, els col·legis professionals sanitaris, les associacions veïnals i entitats de l’Esquerra de l’Eixample i els grups polítics municipals, per tal que vinculi i n’asseguri la viabilitat assistencial, docent i investigadora.

L’Hospital Clínic és un centre de referència, d’alta tecnologia, que desborda el seu marc de referència natural. El Clínic ha ajudat a situar Barcelona en l’excel·lència científica mundial. Excel·leix en tots els seus camps, com la recerca, la innovació i la docència i se situa als rànquings mundials dels millors hospitals (l’últim el situa 21è al món). I sempre ha estat al capdavant de la producció científica a l’Estat espanyol.

L’ampliació de l’emblemàtic equipament sanitari de l’Esquerra de l’Eixample té més de 115 anys d’història i ara està al límit de la seva capacitat. Actualment necessita adaptar-se a les noves necessitats de la medicina i l’alta tecnologia.

Ara hem fet un primer pas. Una bona notícia.