Des del Partit Demòcrata de Barcelona hem vist amb preocupació la poca implicació del Govern Colau amb tot un seguit de problemes que tenim al nostre districte. Des de l’oposició treballem perquè moltes demandes de veïns i veïnes siguin ateses. En aquest sentit, durant el Consell de Districte de l’Eixample del passat 4 d’octubre vàrem aprovar, a instàncies del nostre grup, una proposició per garantir que dins del nou Pla de Mobilitat Urbana, que ha de dissenyar el Govern, es contemplin les actuacions següents:

1- La reordenació de les parades del bus de la Ronda Universitat i la Ronda Sant Pere, tal com reclamen els veïns i veïnes i la Plataforma SOS ronda Universitat, ja que suporten un miler de busos setmanals.

2- Vàrem demanar la pacificació del carrer Girona, tal com passa amb el carrer Enric Granados.

3- Una solució a la continuïtat del transport públic en el trajecte Francesc Macià-Glòries, després del fracàs del Tramvia, amb la implementació del bus D30 per la Diagonal.

D’altra banda, hem vist amb preocupació com d’ençà que Ada Colau va arribar a l’alcaldia de Barcelona, el 2015, la venda il·legal s’ha multiplicat per cinc. El problema, que causa grans pèrdues a la ciutat, ha estat freqüentment motiu de queixa de col·lectius de comerciants i, fins i tot, de la Guàrdia Urbana.

Els col·lectius de comerciants al·leguen l’obligació dels seus negocis de pagar impostos i la permissivitat del consistori amb la venda il·legal, on s’ofereixen productes de baixa qualitat que no passen cap mena de control i als quals no s’aplica cap impost.

Des del Partit Demòcrata de Barcelona entenem que la regulació i el control de l’espai públic pertany a l’Ajuntament, que ha de vetllar per un ús racional d’aquest, preservar la condició d’espai públic a disposició de la ciutadania i evitar un ús excessiu i excloent a favor d’activitats de discutible interès general.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram