CCOO de Catalunya ha posat en marxa el projecte Portes Violetes, que té com a objectiu principal que els nostres locals esdevinguin un punt de referència i de confiança per a les dones que pateixen violència masclista, un lloc segur on les dones esdevinguin subjectes de les seves decisions i on trobin una porta violeta per on poder trencar amb les violències, respectant en tot moment, des d’un model d’abordatge ecològic, les seves necessitats.

Aquest programa és un valor afegit a l’hora de reforçar el que oferim a les dones en situació de violències masclistes i que s’adrecin a nosaltres. Volem funcionar com a nexe d’unió entre les dones afectades per la violència masclista i els recursos disponibles de cada territori per facilitar que puguin tenir accés a atenció jurídica, psicològica, sanitària i policial. També volem ser referent en l’abordatge de l’assetjament sexual a la feina i, per aquest motiu, treballarem en xarxa amb totes les nostres organitzacions.

Es tracta de convertir els nostres locals en un referent de confiança per a les dones que ofereixi informació, orientació i acompanyament, contactes amb els recursos i serveis del territori, punts d’informació generalista o assessorament en temes laborals (especialment en matèria d’assetjament sexual i per raó de sexe) i que serveixi de punt de la xarxa de recursos i serveis de referència al territori, com a contacte d’emergència en cas de tractar-se d’una situació de risc.

Les seus de CCOO esdevenen un espai més de la xarxa de recursos de Catalunya i se sumen a la lluita per una vida lliure de violències masclistes. Aquest projecte forma part del model d’atenció integral que estem implementant a CCOO de Catalunya.

Enguany més que mai el 25 de novembre és una data que esdevé un altaveu per denunciar i visibilitzar les violències masclistes. Unes violències que tenen una dimensió global, són estructurals i suposen un motiu d’alerta constant per a tota la societat, institucions i organitzacions de tots els àmbits.