Per molt caparrut que segueixi el govern de Madrid, nosaltres seguirem treballant per assolir l’estat propi. El procés sobiranista fa temps que no té aturador i fins i tot mitjans de comunicació que tenen postures allunyades a la independència evidencien que la Catalunya actual vol viure en completa llibertat.

Una enquesta de La Vanguardia situa CiU i ERC empatats en nombre de diputats. Si avui es convoquessin eleccions, els dos partits aconseguirien 37 escons, una tendència que ja preveien anteriors sondejos. Amb aquests resultats el Parlament català disposaria d’una majoria independentista, ja que nacionalistes i republicans assolirien uns 73 diputats i la CUP duplicaria la seva representació passant de 3 a 6 diputats.

L’enquesta del Grup Godó també diu que el PP patiria una davallada i que C’s aconseguiria algun vot més, però tot i així, seguirien essent partits marginals amb poca representació al nostre país. Catalunya viu una oportunitat històrica i no podem desatendre-la. Ara més que mai ens cal un poble ambiciós que sàpiga rebutjar els maltractaments d’Espanya i enceti un camí d’esforç i treball per construir l’estat propi. De forma definitiva podem trepitjar la Constitució post feixista i definir per fi una Constitució catalana, actual, del segle XXI, democràtica, pacífica, plural i justa.

Per Lluís Feliu

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram