Les retallades que el govern d’Ada Colau ha aplicat durant aquest mandat municipal per la caiguda dels ingressos ha fet aturar els treballs de remodelació de la Ronda Sant Antoni, que s’havien d’executar abans de les eleccions del pròxim mes de maig i que estaven valorats en cinc milions d’euros.

Per posar-nos en context, l’Ajuntament va obrir el juny de 2018 un concurs públic per a l’adjudicació de les obres per un valor de 5.098.006 euros, IVA inclòs. L’oferta pública l’havia penjat l’empresa Barcelona d’Infraestructures Municipals (BIMSA). No obstant això, el 5 de juliol, quatre dies abans que acabés el període de presentació d’ofertes, BIMSA va anunciar que anul·lava la licitació.

En una nota de premsa, el govern de Colau va dir que la reforma es retardava perquè la transformació de la ronda hauria de tenir en compte els canvis experimentats en el barri, com l’estrena del nou mercat i la implantació de la superilla, i decidia obrir un debat i un període de reflexió amb veïns i entitats sobre com hauria de ser el carrer en un futur.

Tot i així, en el comunicat no s’esmentava que s’hagués deixat sense efecte la licitació.

Actualment la Ronda Sant Antoni és una zona descuidada, un desert de ciment mal pavimentat que és perillós per diferents col·lectius, com els nens o la gent gran.

L’Ajuntament va explicar que les obres s’iniciarien el 2020, però amb els comicis de maig ningú pot garantir que el projecte sigui prioritari, ja que pel govern, l’Eixample mai ho ha estat.

Des del Grup Municipal Demòcrata (PDeCAT) denunciem la situació actual de la Ronda Sant Antoni que afecta els veïns i comerciants, tant del barri de Sant Antoni com de Ciutat Vella. És per aquest motiu que ens comprometem a remodelar l’avinguda Sant Antoni tan bon punt arribem al Govern Municipal en el proper mandat.

L’objectiu del nostre grup serà transformar la ronda en un nou eix pacificat i verd on els vianants, les bicicletes i el transport públic guanyin protagonisme.