Déu n’hi do la posada en escena dels escorcolls. No hi ha res com ser un Estat. “Es veu que la Guàrdia Civil i la Fiscalia han vist que les enquestes no els hi anaven bé”, assenyalava un catxondo mentre pelàvem la guàrdia a la seu de la Catdem. Sia com sia, escenes com aquesta s’aniran repetint. I això no vol dir que no saben què busquen. De fet, ja ho deuen tenir i ho dosificaran amb la professionalitat que ha de tenir un Estat sense manies.

Igual que els insistents socis de Súmate que reben amenaces amb regularitat. Són trucades des de València a destacats membres de l’entitat independentista d’ultres que ja han estat localitzats i més o menys identificats. No tot són trucades. Alguns dels seus membres expliquen a sota veu i amb cura que han rebut una fotografia de la porta de casa seva amb la pertinent amenaça.

Fins ara l’independentisme s’havia divertit. Ara vindran les magres. Un preludi del que passarà l’endemà del 27-S, la nit electoral en què segurament l’Estat veurà que els seus esforços no hauran aturat la victòria independentista que s’albira.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram