El 21 de novembre de 2018, ja fa més de dos anys, la síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, va visitar la Dreta de l’Eixample conjuntament amb l’Associació de Veïns i Veïnes del barri per tal de conèixer quines eren les demandes dels habitants.

La petició més urgent i prioritària va ser la falta d’equipaments públics.

A la Dreta de l’Eixample hi viuen 44.000 persones i el barri només compta amb una escola bressol, un casal per a gent gran i un institut, i no disposa de cap instal·lació esportiva municipal.

Fa pocs dies, el grup municipal de Junts per Catalunya vàrem visitar l’edifici neoclàssic del Taller Masriera al carrer Bailèn, en el marc de donar solucions a la problemàtica de la falta d’equipaments públics. L’actual propietari de l’edifici és la Fundació Pere Relats, que gestiona actualment tres casals d’avis a la ciutat. La Fundació se’n vol desfer per tal d’obtenir liquiditat per a les seves activitats i el govern municipal té ara una oportunitat d’or per tal de recuperar-lo per al barri. Des de fa més de 5 anys que en reclamem el seu ús com a equipament públic al servei dels veïns i veïnes per fer-hi activitats lúdiques i culturals.

La falta d’equipaments és un greu problema que afecta tot el districte de l’Eixample i és que, en la seva condició d’ús col·lectiu, els equipaments són també punts de trobada, de representativitat i de referència que cohesionen la ciutat.