Manuel Reyes

Hem deixat enrere les festes nadalenques i ha començat un any nou que té molts reptes al davant. Però comencem el gener no només havent de pagar les despeses i les factures que van quedar pendents de l’any passat, sinó afrontant també les dificultats que tenen moltíssimes famílies per poder assumir la terrible pujada de preus. I és que l’IPC no para de pujar i pujar.

Els nostres veïns han de pagar una factura de la llum cada vegada més cara i han vist com el govern d’Espanya incomplia la seva promesa que el rebut no seria més car que anys anteriors. De fet, el rebut de la llum s’ha duplicat en menys d’un any, i això ho pateixen especialment les famílies més vulnerables i amb menys recursos.

D’altra banda, tant la benzina com el gasoil cada dia són més cars. I s’apugen els carburants al mateix temps que els propietaris dels vehicles han de pagar un nou impost (CO2), malgrat que molts ja no poden fer servir el seu cotxe a l’àrea metropolitana de Barcelona perquè no compleix els requisits per circular per la Zona de Baixes Emissions. És a dir, vostè ha de pagar per tenir un cotxe i després el multaran si el fa servir. La gent no té diners per canviar-se el cotxe i comprar-se’n un de nou. Per tant, aquesta mesura novament ataca les persones menys afavorides.

Ha de tornar a imperar el seny i s’ha de treballar per la recuperació econòmica, la creació d’ocupació i la rebaixa d’impostos

També s’apugen els impostos metropolitans i es consoliden els augments d’impostos municipals. La senyora Colau i els seus socis del PSC han apujat el tribut metropolità més d’un 3%, així com la taxa de tractament de residus per sobre del 5%. Per cert, un tribut metropolità molt qüestionat i injust que només paguem els que vivim a la metròpoli; ningú més a la resta de Catalunya o d’Espanya.

Necessitem un canvi de prioritats i de polítiques. Per això, som cada vegada més els que hem demanat als Reis d’Orient que arribi al més aviat possible el canvi que cal perquè torni a imperar el seny i es treballi per la recuperació econòmica, la creació d’ocupació i la rebaixa d’impostos.

Manuel Reyes, exalcalde de Castelldefels, exdiputat al Parlament i president del PP a la demarcació de Barcelona