Veïns de Rosselló amb Castillejos es queixen de les vibracions. Foto: Maps

“Cada dia notem les vibracions. Al final és tan cansat que et planteges vendre el pis i anar a viure a un altre lloc”. Aquest és el testimoni d’en Xavier Prats, un veí del barri que viu a la cantonada dels carrers Roselló i Castillejos. Des de fa molts anys el seu dia a dia està condicionat per les vibracions que nota de la línia L2 del metro en el tram que va entre les parades de Sagrada Família i Encants. En aquest tall el metro passa per sota del carrer Rosselló i a l’altura de Castillejos gira a la dreta per després girar a l’esquerra per seguir pel carrer València.

Prats relata que “la intensitat de les vibracions varia” però que el problema a casa seva, un entresol, el pateixen de forma diària. Durant el confinament, en passar moltes més hores a casa, diu que va decidir canviar les finestres i posar vidre doble i que la situació ha millorat però poc.

Des de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família fa temps que estan a sobre del problema. Fa anys van aconseguir que s’arreglessin les vibracions del tram de línia que va de Monumental a Sagrada Família, però en aquest cas lamenten que les administracions no han fet res. “Fa uns dos o tres anys vam fer reunions i es va fer algun estudi. De fet ens van prometre que posarien uns tacs de goma per amortir el soroll, però no ho van fer”, explica Joan Itxaso, de l’entitat veïnal.

“PROBLEMES DE SON”
Un altre testimoni és el de Joana Garcia, nom fictici d’una altra veïna que prefereix mantenir l’anonimat. Ella viu al carrer Roselló a tocar de Castillejos, en un setè pis. Explica que les vibracions l’afecten sobretot quan va a dormir. “Em provoquen problemes de son i no puc dormir. Durant el dia, amb el soroll d’altres coses no es nota tant, però a la nit molt. El terra vibra”, diu Garcia. Un exemple de la situació, que aquesta veïna atribueix a les vibracions, és el de les finestres amb tancaments d’alumini que va posar fa uns anys. “Amb el temps s’han desplaçat”, conclou.