Julio taxista

Élite Taxi ha convocat una assemblea per decidir si manté la vaga per l’ISE i en fa també pel MWC. Foto: Línia

El sector del taxi ha acordat en assemblea desconvocar la vaga i donar marge a les administracions perquè atenguin les seves demandes abans de la celebració del Mobile World Congress.

Es dirigeixen ara a la seu de la plataforma Free Now, que avui està tancada, i prop de les 14.30 hores desocuparan la Gran Via. Donen per finalitzades, per tant, les mobilitzacions, a l’espera de la resposta de les administracions.

El testimoni de Julio

Centenars de taxis ocupen des de les deu del matí un llarg tram de la Gran Via entre la plaça Tetuan i el passeig de Gràcia. La protesta, convocada per Élite Taxi, ha continuat amb la celebració d’una assemblea per decidir si s’inicia un calendari de vagues i protestes de cara al saló ISE i també del Mobile World Congress.

Julio, un dels taxistes presents a la protesta, ha explicat al diari Linia perquè es manifesten i què esperen de les administracions.

 

“Estem al límit i a les portes de dues fires mundials molt importants. L’administració ha de posar solucions ja”, ha avisat també el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez. L’entitat denuncia la manca de control a les VTC i l’auge de plataformes com FreeNow, que segons els taxistes no compleixen les tarifes regulades i danyen al sector.

“Farts d’estar farts”

Un dels elements que, segons el sector del taxi, ha “encès” els conductors és l’existència de 1.170 llicències de VTC vigents que, asseguren, “ningú sabia que estaven en un calaix”.

Entre els lemes dels taxistes per la protesta hi ha “farts d’estar farts” o “1.170 raons per aturar-ho tot”. “S’ha de ser seriós amb les 14.000 famílies que viuen en un estat d’ansietat constant per l’assetjament de les plataformes”, asseguren des d’Élite Taxi.

El reclam de L’ISE

“Seria una pena que els taxistes donin una mala impressió de la ciutat”, assegura en una entrevista amb l’ACN el conseller delegat de l’ISE, Mike Blackman, sobre la vaga prevista durant el seu congrés.

Blackman diu que “simpatitza” amb les reivindicacions dels taxistes però els demana que com “ambaixadors de la ciutat” donin la benvinguda als visitants de l’ISE i “els facin sentir còmodes”.

De fet, considera que fer vaga durant un gran esdeveniment com el congrés audiovisual és contraproduent pels interessos econòmics dels taxistes.

“L’ISE i el MWC són els moments de més feina del trimestre per als taxistes. Si jo tingués un negoci que depèn d’aquest pic de feina, estaria molt preocupat de perdre’m aquest potencial”, avisa.