Xavier Trias ha guanyat les eleccions a l’Eixample i al conjunt de la ciutat. Foto: Natàlia Segura/ACN

Xavier Trias ha estat el vencedor d’aquesta nit electoral a la capital catalana en general i a l’Eixample en particular. El candidat de Trias per Barcelona ha obtingut el 28,31% dels vots en aquest districte, un percentatge que es tradueix en gairebé 32.000 vots.

La segona força més votada a l’Eixample ha estat Barcelona En Comú. La formació d’Ada Colau ha rebut el 22,07% dels suports dels veïns i veïnes del districte, i ha anat seguida del PSC, liderat per Jaume Collboni, que ha aconseguit el 15,71% dels vots.

Ernest Maragall, alcaldable d’ERC, ha quedat en quarta posició, amb el 10,89% de les paperetes dipositades a les urnes de l’Eixample. L’han seguit el PP (8,22%) i, de molt més lluny, Vox (4,27%), la CUP (3,59%), Valents (1,98%) i Ciutadans (0,95%).

Trias guanya les eleccions

La nit electoral que ha viscut la capital catalana ha estat d’infart. En alguns moments el PSC ha pensat que seria la primera força, però quan s’havien escrutat el 70% dels vots, Trias per Barcelona ha pres la primera posició per no deixar-la anar fins al final. D’aquesta manera, Trias ha obtingut 11 regidors i la candidatura de Jaume Collboni n’ha sumat 10, mentre que els comuns s’han quedat amb 9 regidors.

Els resultats de les eleccions municipals de Barcelona amb el 96,02% escrutat. Infografia: Línia