Recinte Escola Industrial

El recinte de l’Escola Industrial. Foto: Eva Guillamet/Diputació

L’Escola Industrial va quedar descartada com a ubicació de l’ampliació de l’Hospital Clínic el novembre passat. Tres mesos després d’aquell anunci, que al barri es va valorar com una victòria veïnal, des de la plataforma ‘Un nou Clínic és possible, salvant el Recinte de l’Escola Industrial’ lamenten que encara hi hagi moltes incerteses al voltant del projecte i demanen que es resolguin.

D’entrada, volen que “es desbloquegi” la tramitació per declarar l’Escola Industrial com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), cosa que en garantiria la protecció. També demanen transparència sobre els canvis d’usos d’alguns edificis del recinte i que els “espais buits” del seu interior siguin espais públics i lliures. Pel que fa al futur de l’Hospital Clínic, reclamen que, tot i que l’ampliació finalment no es farà al barri, s’asseguri que es mantindrà l’atenció mèdica a la ubicació actual del centre.

Tanca el Col·legi Major

El Col·legi Major Ramon Llull, ubicat al recinte de l’Escola Industrial, tancarà quan acabi aquest curs i, segons ha avançat l’Ara, l’edifici que l’acull podria converitr-se en una residència d’investigadors i creadors.