protesta formula 1

Veïns i entitats han tallat el carrer Aragó per protestar contra l’exhibició de Fórmula 1. Foto: Blanca Blay/ACN

Veïns i entitats de Barcelona han tallat a partir de dos quarts de sis de la tarda d’aquest dimecres el carrer Aragó a la cruïlla amb Balmes per rebutjar l’exhibició de Fórmula 1 al centre de la ciutat.

La Guàrdia Urbana ja havia evitat prèviament que cap cotxe accedís a l’indret de tal manera que no n’hi ha hagut cap que quedés atrapat per la protesta.

Els manifestants han explicat que a dos quarts de set s’aproximaran fins a la zona on hi ha el road show i que allà llegiran un manifest. Entre d’altres, veïns i entitats reivindiquen que la ciutat “no està en venda” i han criticat el model basat en grans esdeveniments que promou el govern municipal.

Milers de persones expectants

Per la seva banda, milers de persones i aficionats s’han congregat aquest dimecres a la tarda a l’entorn de plaça Catalunya i del passeig de Gràcia per assistir a l’exhibició de bòlids de la Fórmula 1 que s’ha fet al centre de la capital catalana amb motiu del Gran Premi d’Espanya que se celebra aquest cap de setmana al circuit de Montmeló.

L’esdeveniment ha comportat diverses restriccions al trànsit des d’ahir a la tarda que s’allargaran fins a les vuit del vespre. El director de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Adrià Gomila, assegurava ahir que la ciutat està preparada per acollir l’esdeveniment, però reconeixia que la gran “incertesa” era l’afluència que hi hauria.

exhibicio formula 1

Un aficionat espera l’exhibició al passeig de Gràcia. Foto: Blanca Blay/ACN

Aquesta és la primera vegada que Barcelona acull un road show d’aquest tipus després que l’any passat es fes un esdeveniment de caire similar a Madrid enmig de les negociacions de les autoritats madrilenyes per aconseguir que la F1 organitzi un Gran Premi allà.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram