Els veïns, protestant davant del temple. Foto: Twitter (@CUPEixample)

Un centenar de veïns del barri de la Sagrada Família es van manifestar el passat dissabte 16 de febrer per mostrar el seu rebuig al pla urbanístic especial que l’Ajuntament ha aprovat recentment de forma inicial –només hi van votar en contra la CUP i el PSC– i que contempla la construcció de l’escalinata principal que el Patronat de la basílica preveu fer al carrer Mallorca.

La marxa, convocada per l’Associació de Veïns de la Sagrada Família i la Comissió d’afectats del PGM del Temple, va arrencar a la confluència dels carrers d’Aragó i Marina i es va dirigir a la Sagrada Família. Els manifestants van mostrar una pancarta on es podia llegir el missatge “Prou de privilegis pel temple”.

Des de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família fa temps que denuncien que les obres del temple s’han d’acabar però dintre dels límits del que és la seva propietat. El projecte urbanístic, en canvi, contempla que la façana del carrer Mallorca tingui un voladís que estarà per sobre de la vorera. Això implicaria que l’expropiació de diferents edificis, ja que el Pla General Metropolità qualifica l’espai com a zona verda.

MÉS MANIFESTACIONS
La manifestació del passat dia 16 només és la primera que els veïns tenen intenció de fer fins a la celebració de les eleccions municipals.