Imatge de l’ocupació de la seu del Districte. Foto: Twitter (@HabitatgeGracia)

La lluita veïnal contra l’especulació immobiliària a la Dreta de l’Eixample augmenta. El Sindicat de Llogaters, l’Associació de Veïns i el Casal de Joves van organitzar el passat 3 de març una bustiada massiva per alertar als veïns sobre la situació del mercat de lloguer.

Durant l’acte, desenes de veïns van deixar un full informatiu a les bústies de més de 600 edificis on la propietat recau en una mateixa persona o empresa. Els llogaters d’aquests blocs són els que més preocupen a aquestes entitats, ja que són els més susceptibles de patir situacions problemàtiques, tal com passa en els casos del número 209 de Roger de Flor o del 151 d’Entença.

Tot plegat es fa fer dos dies abans de la celebració, a la Casa Elizalde, d’una comissió d’habitatge on diferents veïns afectats per l’increment dels preus del lloguer, assetjament immobiliari i pisos turístics il·legals es va trobar per coordinar accions conjuntes. Des de l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample també denuncien que els pisos infraocupats al barri poden arribar al 12%, alguns dels quals són apartaments de luxe que estan ocupats molt pocs mesos de l’any.

OCUPACIÓ DEL DISTRICTE
Precisament, el conflicte que tenen els llogaters del número 209 de Roger de Flor i els del 151 d’Entença amb la propietat d’aquests edificis, amb demandes legals pel mig posades per la propietat, és el que va provocar que un grup de joves del barri i alguns veïns d’aquests edificis ocupessin temporalment el passat 16 de març la seu del Districte per reclamar a l’Ajuntament que a banda de fer de mediador defensi els llogaters en un conflicte on “la correlació de forces no és entre iguals”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram