La protesta del dia 3 a l’arbreda del parc. Foto: Twitter (@UrbanismeAVVEE)

El clam veïnal per “salvar” el parc de Joan Miró de les obres de la línia L8 dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) es va fer sentir amb força el passat 3 de març i no pensa aturar-se. El moviment Salvem el Parc de Joan Miró té previst fer una nova acció de protesta “abans de Setmana Santa”. Aquesta segona vegada, però, no serà una concentració estàtica a l’arbreda del parc, sinó que volen “molestar una mica més”, fent una manifestació que vagi més enllà del parc.

Així ho explica el vocal d’Urbanisme de l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample, Xavier Riu. Ell és un dels membres més actius d’aquesta plataforma que vol evitar la tala de més de 170 arbres que suposaria el projecte de la Generalitat. “Ja han signat el manifest 24 entitats, i estem treballant per sumar-ne moltes més”, assegura Riu. En paral·lel, el grup de WhatsApp que va crear ell mateix per difondre aquesta queixa veïnal ja supera els 760 membres.

Aquest èxit de participació virtual es va poder veure també de forma presencial en l’acte del dia 3. Aquella trobada va servir per recollir propostes, com ara la de presentar una denúncia al síndic de greuges o la de fer pancartes per penjar als balcons i a diversos punts del barri.

Resposta institucional

L’Ajuntament ha mostrat suport a aquesta reivindicació dels veïns. A més, els dos partits que governen a Barcelona, els comuns i el PSC, són els que també han portat aquesta qüestió al Parlament. En canvi, la Generalitat ha dit que el consistori barceloní ja era coneixedor de l’afectació del projecte.

Sigui com sigui, a Salvem el Parc de Joan Miró hi ha esperança. Riu està “convençut” que, arran del ressò de la protesta, el Govern treballa en una proposta per reduir l’impacte de les obres.

Clam per salvar el parc de Joan Miró de les obres de l’L8