obres del tramvia

Les obres del tramvia. Foto: Ajuntament

Representants veïnals del Fort Pienc es van trobar el 14 de febrer amb el Districte, després de mesos demanant una trobada, per posar sobre la taula els problemes que viu el barri dia a dia arran de les obres de reurbanització de la Diagonal entre el carrer Girona i les Glòries en el marc de l’ampliació del tramvia. Jordi Casanovas, de l’Associació de Veïns del Fort Pienc, qualifica la reunió de “decebedora” i diu que el veïnat està al límit.

“La zona de Lepant a Castillejos és un desgavell”, explica Casanovas. Es tracta del principal punt de queixa. “S’ha aixecat el paviment fins a tres vegades”, afegeix, amb el que suposa això. El motiu que va deixar perplex al veïnat, diu aquest veí, van ser els “problemes de calendari amb les companyies de subministraments”.

A tot això s’hi suma el malestar dels comerciants de la zona que s’han vist perjudicats per les obres. “En altres obres s’ha tingut en compte el patiment del comerç i se’ls ofereix algun tipus de compensació. Aquí els van dir que no hi ha res previst, que presentin una petició si volen”, denuncia Casanovas.

Un altre punt de conflicte són els nous parterres instal·lats al tram entre Marina i les Glòries. “No hi ha espai per a motos, ni contenidors, ni espai per a càrrega i descàrrega i ja es comença a veure què passarà”, lamenten des de l’entitat veïnal. “Com que les voreres són amples, les furgonetes s’aturen sobre la vorera”, denuncia Casanovas, i afegeix que “els parterres no serveixen de res i en dos dies estaran fets malbé”. El projecte contemplava els espais per a motos i contenidors, i aparcament per a persones amb diversitat funcional.

A més, els treballs per fer les escales per salvar el desnivell del carrer Castillejos s’estan allargant. Això perjudica l’accessibilitat, al mateix temps que, conclou Casanovas, s’ha renunciat a la rampa proposada pel veïnat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram